Славянское единство
Славянское единство. Авторский аналитический проект

авторский аналитический проект

Форум аналитического проекта Александра Абакумова

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Сегеда. Интервью. Украинцы.

Сообщений 1 страница 27 из 27

1

Як з точки зору антропології виглядає теза про Київську Русь як про колиску трьох братніх слов'янських народів?

- Цю концепцію створили партійні ідеологи до 300-річчя так званого возз'єднання України з Росією. Історикам наказали її дотримуватися. Абсурд цієї теорії очевидний хоча б тому, що самі українці суттєво відрізняються між собою. Порівняйте гуцула з полтавцем або бойка з поліщуком. Прямого зв'язку між зовнішністю людини, її рисами й національністю немає.

- Серед корінних жителів України переважають високорослі або ті, в кого зріст вище за середній - для українців це 169-170 сантиметрів на кінець 1960-х. Зараз ми трішки підросли. Переважає темне волосся й темні очі. Круглоголові - голова змінилася в добу середньовіччя. Можливо, це сталося через притік генів зі Сходу, адже в період Великого переселення народів Україна була коридором, через який пройшли гуни, авари, печеніги, половці, татари. Серед них було багато круглоголових.

Чи можна вважати трипільців нашими предками?

- Скільки тут хтось не ходив би, але ядро місцевої людності ніколи не змінювалося. У цьому плані українців точно можна вважати нащадками трипільців. Їх було майже півтора мільйона. Для доби неоліту (Х-ІІІ тисячоліття до нашої ери) - це колосальна цифра. Вони просто не могли десь зникнути. Інша річ, що то не був український етнос у сучасному розумінні. За цей історичний період їхня самоідентичність могла змінюватися багато разів. Але в плані фізичному, генетичному й культурному українці є нащадками трипільців. Це науково доведено.

Чимало карпатських генів гуляє Великою Україною саме з тих часів. Далі - доба Руїни, коли населення силою зганяли з Правобережжя на Гетьманщину. Наприклад, мати Тараса Шевченка мала дівоче прізвище Бойко, яке точно вказує, звідкіля приїхали на Черкащину її предки. Тож зараз регіональні відмінності може вловити хіба що антрополог.

У плані фізичному, генетичному й культурному українці є нащадками трипільців.

- Скажімо, в селах Поросся в нас помітні елементи легкої монголоїдності. Дивишся - ну геть на узбека схожий. Дався взнаки кордон Київської Русі зі степом. Дотепер у зовнішності тамтешніх жителів проявляються різні групи печенігів - наприклад, торки чи берендеї. А далі на південний схід - половці. Особливо яскраво це видно по жителях козацьких сіл на півдні України.

Колись приїхав на весілля до родичів у Дніпропетровську область, побачив тітку дружини й кажу: "Тьотю Марусю, у вас такі половецькі риси". А вона: "Та я не знаю. Може, моя мама з якимось половцем і согрішила".

коли ж тоді сформувалися українці?

- Як народ, відносно недавно - у XIX столітті.

- Гуцули - це нащадки дуже давнього населення. Вони сидять у Карпатах з доби верхнього палеоліту - 35-10 тисяч років до нашої ери. Узагалі, всі народи, які живуть у горах, - гуцули, альпійці, навіть памірці - схожі. У них, наприклад, носи з горбинкою. У гуцулів Рахівського району Закарпаття таких майже 30 відсотків, тоді як по всій Україні - у три-чотири рази менше. Це свідчить про те, що дуже давнє, реліктове населення залізло в гори, там сиділо й залишилося до наших днів. Гуцули - точно не тюрки. В культурному плані вони могли взяти щось від фракійців, бо в них музика подібна.

У нас виробився певний антропологічний тип, де присутні і східні, і слов'янські риси. Є, звісно, локальні відмінності. Типова русява широколиця волинянка зі світлими очима відрізняється від типової полтавки, яка чорнява й кароока - козацького типу. Узагалі, світлий пігмент починається від Волині й далі йде на Захід - у Польщу. Там у людей переважно сірі й голубі очі. Коли подорожуєш нашою країною, то бачиш, як міняється колір очей. На півдні представлено південноєвропеоїдні риси, що пов'язано з етнічною історією краю. З одного боку, козацький темнопігментований елемент, а з другого - кого там тільки не було: греки, серби, болгари. І коли спускатися Україною вниз, то помічаєш, що волосся й очі темнішають, а темперамент людей посилюється.

http://gazeta.ua/articles/opinions-journal/325125

0

2

Сегеда прав лишь частично. Действительно, спускаясь по Днепру от Чернобеля и до Кременчуга наблюдаешь потемнение пигментации волос и глаз местных жителей. После же Кремменчуга проявляется тенденция к посветлению. Ибо там живут потомки как украинцев (полтаво-черкашано-винничано-слобожан), так и представители переселмвшихся в Новороссию полищуков и курян.

А. В.

0

3

abakumov написал(а):

После же Кремменчуга проявляется тенденция к посветлению.

Это да, белоруская та россиянская кровь дает тенденцию к просветлению, але можно нарваться и на нащадков болгар или греков. Картина будет иная.

http://s007.radikal.ru/i300/1107/1f/3dfcc914f6dd.png

Отредактировано Бранко (2011-07-13 02:15:51)

0

4

Бранко написал(а):

Это да, белоруская та россиянская кровь дает тенденцию к просветлению, але можно нарваться и на нащадков болгар или греков. Картина будет иная.

Росєянская крофь може дати хіба що тенденцію до більшої монголоїдності та близкості до кавказців.  :D
Посилання на відповідні гілки дати? :D

Отредактировано Буревiй (2011-07-13 19:07:05)

0

5

С точностью до наоборот !
  У украинцев более сильные монголоидные и южно-европеоидные компоненты, чем как у северо-великороссов, так и у южно-великороссов. Это можно глянуть и у В. Бунака, и у В. Дяченко, и у С. Сегеды. Сегеда (следом за Ф. Вовком, Дм. Донцовым и поздним Р. Ендыком) даже хвастает большей южно-европеоидностью украинцев по сравнению с великороссами и белорусами.
    Возьмите-ка (я уж аргументирую по обывательски !) артиста С. Шкурата и литератора В. Шкляра. У первого явный аналог средне-башкирского типажа, а у второго -- каракалпакского (по-видимому от "чёрных клобуков" !). Даже печенеги (если бы писателя Шкляра привезли бы к ним на "машине времени") приняли бы автора "Чёрного ворона" (за его внешность) в качестве чужака. За торка ! Или же за кыпчака (но "белокостного") !
    С. Петлюра и Н. Махно (а они этнические украинцы, а не полищуки !) были козлобородыми.

А. В.

P.S. Хотя у украинцев монголоидный компонент, в целом, незначителен. Где-то в полтора раза больший чем у эстонцев и великороссов. И меньший (раза в 1.2 -- 1.4) чем у венгров. Более же сильная (по сравнению с великороссами) южно-европеоидность украинцев -- общеизвестна и общепринята в науке. Лично же мне неоднократно приходилось спорить с многочисленными оппонентами о том, что у украинцев южно-европеоидный компонент, скажем так, -- не первый. И меня упрекали в том, что я преувеличиваю северо-европеоидный компонент у украинцев.

0

6

Пане Абакумов, мою відповідь можете побачити тут:

Генетика деяких народів за даними http://i-gene.ru/

Якщо забажаєте - дам і я Вам посилання і на генетичні дані (класичні маркери, однобатьківські, аутосомні), і на антропологічні (соматологія, дерматогліфіка, одонтологія).

0

7

Пан Буревий, вы такую хрень пишете, и ссылки ваши тоже не понятно откуда и кем высосаны. Для того , чтоб так утверждать о какой-то монголоидности русских, надо там в России побывать. Лично, мне повезло, я частенько бывал центр. областях России( Тульская, Калужская, Московская, и др., а также в Архангельской обл.), причем бывал именно в сельской местности,служба у меня была такая,  ну а позже, благодаря своей работе объездил всю центр. и южн. Украину, так что могу сравнивать, т.к. меня всегда интересовали типажи людей я сравнивал, и могу сказать, что в России там где я был, население светловолосое, светлоглазое, и хотя я и делетант, а не антрополог, ну визуально, даже легкой монглоидности не видно, а вот извините, в Кировоградкой, Днепропетровской, Полтавской, даже делетант увидит эту пресловутую монголоидность.Но я к этому отношусь в полне нормально, у моего брата жена с Кировоградской обл. с небольшого села, ее легко , принять за узбечку, смуглая, раскосая,но при этом очень симпатичная, и причем, таких там не мало. Ну а насчет России, конечно можно говорить, только о Уральском, Поволжком регионе, там ни кто не отрицает , присутствует и монголоидность, да это и понятно почему, и спецом не надо быть. А вообще лично мое мнение, такие люди как вы, которые судя по вашим сообщения, пытаются как-то все время доказать не полноценность русских как славян,  болезненно доказывают, о том что русские монголоиды, сами не полноценные, да и внешность как правило у таких людей не соответсвует, той которую они хотели бы.Вы бы выставили свое фото, сдесь на форуме, хотелось бы посмотреть, как выглядят труукраинцы- славяне,кстати мое фото сдесь есть, можно найти. Извените, что так много и не связно написал, но просто прорвало!!!

Отредактировано ЮТК (2011-08-07 20:02:53)

0

8

І правда - чого варті багаторічні дослідження якихось там вчених, різних там докторів наук, коли сам таваріщ ЮТК поїздив там і сям і зробив свої висновки!  :rofl:

0

9

А вы мне дайте ссылку на серьезную научную работу, где утверждалось бы, о монголоидности русских - южных, центральных , северо-западных обл. России. Да кстати ,так как отец у меня полищук, а мать русская, мне совсем наплевать, кто более монголоидней, русские или украинцы, на такой ерунде зацикливаются люди недалекие.

Отредактировано ЮТК (2011-08-07 20:49:27)

0

10

Я таких "ссилак" вже тут давав-передавав (наприклад, посилання на книгу Балановських). Якщо Ви неспроможні це побачити, тобто "смотрітє ф кнігу, а відітє фігу"- то я в цьому аж ніяк не винний.

0

11

Буревiй написал(а):

Росєянская крофь може дати хіба що тенденцію до більшої монголоїдності

У русских нет 13% монголоидности как у украинцев. см. Рудич. НАН Украины.

0

12

Бранко написал(а):

У русских нет 13% монголоидности как у украинцев. см. Рудич. НАН Украины.

Рудич пише, що в українців 13% монголоїдності? Це де ж? Можна цитатку й посилання? :)

До речі, щодо такого любого панові Абакумову епікантусу - не знаю що там пише з цього приводу Бунак, а за Дяченком в деяких українських популяціях його 0 % (зовсім нема), а по більшості українських популяцій даних просто немає, отже, сказати, що в українців він трапляється частіше, ніж в росіян - дещо проблематично.
Але нічого, є ознака, яка безпосередньо пов'язана з епікантусом, і дані по якій є в усіх досліджених типах українців - відсутність складки верхньої повіки (що більша відсутність - то рідше зустрічається епікантус, який є продовженням складки верхньої повіки).
Так от - в українців складка верхньої повіки відсутня значно частіше, ніж в росіян:

[реклама вместо картинки]

Отже, робіть висновки про епікантус (крім якого, нагадую, є ще й велика кількість інших ознак. До речі, й борода в українців росте сильніше, ніж в росіян - це з приводу "казлабародасті":

[реклама вместо картинки] )... 

:D

Отредактировано Буревiй (2011-08-12 16:53:27)

0

13

Буревiй написал(а):

Рудич пише, що в українців 13% монголоїдності? Це де ж? Можна цитатку й посилання?

А як же? Бач таблицю мадам Гусар.

Буревiй написал(а):

. До речі, й борода в українців росте сильніше, ніж в росіян

А у черкасов еще бильше. Это по поводу хохлатостей: Украинская кабарда

0

14

Бранко написал(а):

А як же? Бач таблицю мадам Гусар.

Ну, само собою - ніяких 13% монголоїдності українців в Рудич нема, тобто Бранко в черговий раз збрехав!  :rofl:
(А щодо Гусар - ще раз дати посилання на гілки, де все це обговорювалося?  :D )

Бранко написал(а):

А у черкасов еще бильше. Это по поводу хохлатостей: Украинская кабарда

Вах, то "казлабародасть" - це ознака нордичності, чи як? Ну, скажи про це Абакумову!  :rofl:

Отредактировано Буревiй (2011-08-11 19:02:34)

0

15

Буревiй написал(а):

Ну, само собою - ніяких 13% монголоїдності українців в Рудич нема!

Гусар!  :flag:

Буревiй написал(а):

А щодо Гусар - ще раз дати посилання на гілки, де все це обговорювалося?

Вуаля:

http://s014.radikal.ru/i328/1108/52/2f9699f7547c.jpg

:flag:

Отредактировано Бранко (2011-08-11 19:09:14)

0

16

Буревiй написал(а):

ах, то "казлабародасть" - це ознака нордичності, чи як

Нет,  нордичность, это когда у украинских дивчин ноги волосятые и  чорные вусики над верхней губой.  :rofl:

Отредактировано Бранко (2011-08-11 19:13:39)

0

17

Бранко написал(а):

Гусар!

Отже, ні про які 13% монголоїдності українців в Рудич не йдеться, тобто Бранко знову збрехав!
Паздравляю, гражданін саврамши!
:rofl:

Бранко написал(а):

Вуаля:

Що - вуаля? Ще раз запитую - тобі дати посилання на гілки, де твоє белькотіння щодо даних Гусар вже обговорювалося? :)

Бранко написал(а):

Нет,  нордичность, это когда у украинских дивчин ноги волосятые и  чорные вусики над верхней губой.

Як і очікувалося - відповіді нема, одне дурне блазнювання!  :D
Слів защітан!

0

18

Буревiй написал(а):

Отже, ні про які 13% монголоїдності українців в Рудич не йдеться, тобто Бранко знову збрехав!
Паздравляю, гражданін саврамши

У Гусар есть? :jumping:

Буревiй написал(а):

Що - вуаля? Ще раз запитую - тобі дати посилання на гілки, де твоє белькотіння щодо даних Гусар вже обговорювалося?

Ты? Ты с указывал САМОЙ Гусар? ООоооо..., наш СИЛЬНЫЙ Буревий!!! :crazy:

Обговорювался вин. Може ты к ней и в микроскоп заглядувавовал.. :D

Отредактировано Бранко (2011-08-11 19:31:10)

0

19

Бранко написал(а):

У Гусар есть?

Ги-ги - брехун Бранко знову впіймався на брехні (про 13% монголоїдності в українців за Рудич) і намагається ліпити дитячі відмазки!  :rofl:

Бранко написал(а):

Ты? Ты с указывал САМОЙ Гусар? ООоооо..., наш СИЛЬНЫЙ Буревий!!! 
Обговорювался вин. Може ты к ней и в микроскоп заглядувавовал..

Бранко знову "вмикає дурочку"!  :D
Не Гусар, а тебе я розмазував по стіні, твої дебільні висновки, які ти намагаєшся висмоктувати з даних Гусар!  :playful:
Посилання дати?  :D

Отредактировано Буревiй (2011-08-11 22:14:04)

0

20

Буревiй написал(а):

Не Гусар, а тебе я розмазував по стіні,

Ты меня "размазал" и сразу же 13% монголоидности которая зафиксировала Гусар у украинцев  в своей работе исчезли. Да ты волшебник, Буревий! :rofl:

0

21

Бранко написал(а):

Ты меня "размазал" и сразу же 13% монголоидности которая зафиксировала Гусар у украинцев  в своей работе исчезли. Да ты волшебник, Буревий!

Гусар такого не фіксіравала, це ти намагаєшся висмоктати цю дурість з її даних.  :P
Дати тобі посилання на гілки, де ти вже пробував це зробити і я тебе розмазав по стіні?  :D

До речі, що про Рудич ти збрехав - ти це вже й не заперечуєш?  :D

( P.S. Якщо вже на те пішло, то от що "зафіксіравала" Гусар:

В українців були також виявлені гаплотипи азійського походження — A,
C, D, B4 і Z. Їх розподіл становить у південному регіоні 1,26 %, а в центрально
му — 0,84 %
. У східному, західному та північному регіонах України ці гаплогрупи не зустрічаються.

http://www.nbuv.gov.ua/Portal/Chem_Biol/jamn/2006_4.pdf

:rofl: )

Отредактировано Буревiй (2011-08-12 16:20:12)

0

22

Буревiй написал(а):

В українців були також виявлені гаплотипи азійського походження — A,
C, D, B4 і Z. Їх розподіл становить у південному регіоні 1,26 %, а в центрально
му — 0,84 %. У східному, західному та північному регіонах України ці гаплогрупи не зустрічаються.

Бу-га-га!!!! Буревий еще и считать не умеет!  1.26 и 0.84-это % от ВСЕХ украинцев, а по не регионам.

По регонам мазепа олием:

Центральная Украина-11% монголоидности, Южная Украина-13% монголоидности. Передавай привет Чингиз-Хану.

:rofl:

0

23

Бранко написал(а):

Бу-га-га!!!! Буревий еще и считать не умеет!  1.26 и 0.84-это % от ВСЕХ украинцев, а по не регионам.
По регонам мазепа олием:
Центральная Украина-11% монголоидности, Южная Украина-13% монголоидности. Передавай привет Чингиз-Хану.

Бу-га-га - я знав, що цей дебіл причепиться саме до того, що я написав на жарт і в дужках (та й то не одразу, бо через свою дурість він не одразу допетрав в чому тут справа! :rofl:  Што такоє, Бранко, ти на саму Гусар (!!!) "бочку катіш"? Це вона рахувати не вміє? Я лише навів її слова, те що вона "зафіксіравала"! Моїх слів там нема!  :rofl: ), а на головне відповісти "забуде"!  :rofl:
Ну, то я нагадаю:

1) Брехуна Бранко в черговий раз впіймано на брехні, цього разу - про те, що буцімто за Рудич в українців 13% монголоїдності.
2) Твоє белькотіння про буцімто 11% та 13% монголоїдності я вже докладно розбирав, розмазавши тебе по стіні. Посилання дати?  :D

Отредактировано Буревiй (2011-08-13 17:39:43)

0

24

Буревiй написал(а):

Твоє белькотіння про буцімто 11% та 13% монголоїдності я вже докладно розбирав

Ты разбирал?

О! Сильный Буревий! Он указывает самой Гусар! Нам вместе Гусар можно стоять в Вашем присутствии, великошановний пан? :rofl:

Еще раз для тупих: Центральная Украина-11% монголоидности, Южная Украина-13% монголоидности. Передавай привет Чингиз-Хану.

Отредактировано Бранко (2011-08-14 18:31:12)

0

25

Бранко написал(а):

Ты разбирал?
О! Сильный Буревий! Он указывает самой Гусар! Нам вместе Гусар можно стоять в Вашем присутствии, великошановний пан?
Еще раз для тупих: Центральная Украина-11% монголоидности, Южная Украина-13% монголоидности. Передавай привет Чингиз-Хану.

"Вам вмєстє с Гусар"? "Гомер, Мільтон і Паніковський"? "Великий Бранко" ставить себе поряд с Гусар?  :rofl:

Ще раз для тупих:

1) Брехуна Бранко в черговий раз впіймано на брехні, цього разу - про те, що буцімто за Рудич в українців 13% монголоїдності.
2) Твої ідіотські "ізмишлізми", які ти намагаєшься висмоктати з роботи Гусар (про буцімто 11% та 13% монголоїдності) я вже докладно розбирав, розмазавши тебе по стіні. Посилання дати?

0

26

Буревiй написал(а):

з роботи Гусар (про буцімто 11% та 13% монголоїдності) я вже докладно розбирав, розмазавши тебе по стіні. Посилання дати?  :D

Меня или Гусар? О Сильный Буревий?  :rofl:

Отредактировано Бранко (2011-08-15 00:25:42)

0

27

Бранко написал(а):

Меня или Гусар? О Сильный Буревий?

Тебе, о дурний Бранко! (На Гусар це ти "бочьку катіл", коли не погоджувався з її висновком, який я процитував!:rofl:
А тепер - про головне:

2) Твої ідіотські "ізмишлізми", які ти намагаєшься висмоктати з роботи Гусар (про буцімто 11% та 13% монголоїдності) я вже докладно розбирав, розмазавши тебе по стіні. Посилання дати?

Отредактировано Буревiй (2011-08-15 15:46:52)

0